Overslaan en naar de inhoud gaan

Topics

Derde graad

Pius X is een diverse school en daar zijn we met recht en reden trots op. Onze school telt 19 verschillende afstudeerrichtingen, verspreid over 5 studiedomeinen en 4 finaliteiten. Alle leerlingen delen de schoolpoort, de speelplaats en de lokalen.

Wij zijn ervan overtuigd dat er een grote meerwaarde schuilt in kruisbestuivingen tussen verschillende studierichtingen. Niet alleen vanwege de samenkomst van verschillende expertises, maar ook vanwege de confrontatie met mensen met een andere achtergrond, die niettemin deel uitmaken van dezelfde samenleving.

In de loop van het schooljaar vinden er geregeld themadagen plaats waarbij leerlingen uit verschillende richtingen met elkaar samenwerken. Daarnaast is er in het vijfde jaar een richtingoverstijgend vak, genaamd Topics. Over alle richtingen heen nemen leerlingen gedurende twee uur per week samen deel aan projecten, elk uitgewerkt door een lerarenteam. De leerlingengroepen zijn zo divers mogelijk samengesteld. In de projecten komen zowel algemene leerdoelen (bijv. over gezondheid, duurzaamheid, media etc.) als financieel-economische leerdoelen aan bod.