Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanmelden voor het eerste jaar

Alle Antwerpse secundaire scholen werken voor het schooljaar 2024-2025 met het MJA-systeem voor de inschrijvingen in het eerste jaar. ‘Meld je aan’ is een centraal aanmeldsysteem op initiatief van het lokaal overlegplatform (LOP) secundair onderwijs Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen.

Aanmeldingsprocedure voor het eerste jaar A- of B-stroom schooljaar 2024-2025

Aanmelden voor een inschrijving in 1A of 1B kan voor alle basisschoolverlaters tussen maandag 25 maart 2024 vanaf 9.30 u. en 19 april 2024 tot 17 u.

Dat doet u via de website meldjeaansecundair.antwerpen.be

Het tijdstip waarop u als ouder uw kind aanmeldt in deze periode heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. Het is dus geen race tegen de tijd. Belangrijk is wel dat dit binnen de aanmeldingsperiode gebeurt. Als u vergeet aan te melden, kan u dat achteraf niet meer rechtzetten.

De voorrangsregeling voor broers en zussen van onze leerlingen of zij die in dezelfde leefentiteit wonen en voor kinderen van personeelsleden blijft gelden. Zij worden in de ordening met voorrang gerangschikt bij Piustien.

Op 8 mei 2024 krijgt u als ouder een bericht met daarin de ordening van de gekozen scholen. U ontvangt een inschrijvingsticket voor de school die u toegewezen werd.

Wie een ticket (=plaats) heeft voor onze school, wordt via mail uitgenodigd om de aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving. U kan een afspraak maken om uw aanmeldingsticket te komen verzilveren op school op dinsdag 21, donderdag 23 of maandag 27 mei telkens van 16 u. tot 18 u. Via de ingang aan het Hof Van Tichelen kan je de school binnenkomen.

Vanaf 14 mei 2024 start de vrije inschrijvingsperiode, d.w.z. dat wie nog niet ingeschreven is alsnog kan inschrijven op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn.

Vereiste documenten

Om een inschrijving te realiseren hebben we het rijksregisternummer nodig via de eID-kaart en/of kids-ID van uw kind.