Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijf en Organisatie

Profiel studierichting

Bedrijf en Organisatie is een theoretische en praktische studierichting waarin je inzichten verwerft uit de algemene economie en bedrijfswetenschappen. Je ontwikkelt competenties en vaardigheden om boekhoudkundige en commerciële activiteiten, aspecten van personeelsbeheer, marketing en de commerciële organisatie te ondersteunen. Je maakt kennis met de logistieke flow van verschillende manieren van transport.

Profiel leerling

Als leerling Bedrijf en Organisatie ben je sterk in het leren binnen de concrete contexten van je studierichting. Je verdiept je in de praktische zijde van de studierichting maar verwerft ook theoretisch inzichten en concepten. Je bent in staat om effectieve handelingen te stellen en concrete uitdagingen aan te pakken. Vanuit concrete voorbeelden slaag je erin om de verworven inzichten en kennis aan te wenden bij het ontwikkelen van administratieve en commerciële competenties. Je gebruikt bij het uitvoeren van opdrachten doelgericht functionaliteiten van digitale toepassingen. Je bent in staat om op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier te communiceren, adviseren en begeleiden.

Dubbele finaliteit: doorstroom en arbeidsmarkt

De studierichting Bedrijf en Organisatie is een studierichting die behoort tot de dubbele finaliteit. Ze bereidt je voor op verder studeren in het hoger onderwijs (specifieke professionele of academische bachelor) of op de arbeidsmarkt. De richtingen combineren algemene vorming met technische vorming en praktijk.

Wat erna?

Heb je de tweede graad Organisatie en Logistiek met succes afgewerkt, dan is de logische vervolgopleiding in de derde graad Commerciële organisatie, Bedrijfsorganisatie of Internationale handel en logistiek. Voor welke studierichting je kiest is afhankelijk van je interesses en mogelijkheden.

Lessentabellen

vaknaam 3de jaar 4de jaar (vanaf 2024-2025) 4de jaar (2023-2024)
godsdienst 2 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2 2
Nederlands 4 4 4
wiskunde 3 3 3
natuurwetenschappen 2 1 1
Engels 2 3 3
Frans 3 3 3
aardrijkskunde   2 1
geschiedenis 1 1 1
informatica 2 2 2
artistieke vorming 2   1
mens en samenleving 1    
bedrijfseconomie 8 9 9
Totaal 32 32 32